Mjere opreza

MJERE OPREZA

 

SIGURNOSNI POSTUPCI KADA SE OSJETI MIRIS PLINA:

  • ODMAH UGASITI PLAMEN
  • ODMAH OTVORITI PROZORE I VRATA, TE PROVJETRITI PROSTORIJU
  • ODMAH ISKLJUČITI DOVOD PLINA (zatvoriti glavnu plinsku slavinu u plinskom ormariću ili kod plinomjera)
  • NE UKLJUČIVATI ELEKTRIČNE UREĐAJE
  • NE UKLJUČIVATI ELEKTRIČNU SKLOPKU
  • NE IZVLAČITI ELEKTRIČNI UTIKAČ
  • NE KORISTITI TELEFON U PROSTORIJI
  • OBAVIJESTITI DEŽURNU SLUŽBU NA BROJ TELEFONA 098/393-647

Provjere ispravnosti pl. instalacije

Redovnom provjerom ispravnosti plinske instalacije osigurava se minimalna razina sigurnosti i ispravne opskrbe plinom pojedinog stambenog ili poslovnog objekta ili prostora, a čime se uz sigurnost opskrbe plinom pojedinog potrošača plina osigurava i sigurnost svih drugih vlasnika i korisnika objekata i prostora. Omogućite radnicima PLIN KONJŠČINA d.o.o. pregled ispravnosti plinske instalacije. Ukoliko ste pronašli obavijest da Vas nismo pronašli, molimo Vas javite se na ostavljenu obavijest i dogovorite termin za provjeru ispravnosti plinske instalacije.

Redovno održavanje sustava

Redovni pregledi vaših plinskih aparata prema tehničkim uputama servisera, redovna kontrola vaših dimovodnih sustava povećava i održava nivo sigurnosti te su obveza vas kao korisnika ili vlasnika stambenih, poslovnih i drugih prostora.

Rekonstrukcije vaših objekata

Svaka rekonstrukcija vašeg objekta, koji koristi plin kao energent, zahtijeva izvođenje od za to stručnih osoba. Energetsko poboljšanje objekta zamjenom stolarije i ugradnjom PVC ili sličnih visokoenergetskih materijala i izvedbe zahtijeva naročiti oprez i kontrolu rada plinskih uređaja u takvim prostorima, za koje je obvezna konzultacija, kontrola i prilagodba rada plinskih uređaja s ugrađenim sustavima ventilacije (kuhinjske nape) od strane stručnih osoba.

Molimo da sve promjene na vašem plinskom sustavu mjerenog plina prijavite kod vašeg Operatora distribucijskog sustava, čime povećavate nivo sigurnosti vas kao vlasnika i korisnika istih.

 

PRIRONI PLIN siguran pri uporabi – brošura

Prirodni plin – siguran pri uporabi